Waterstoftechnologie: Hoe maakt u het?

Michelle Huizen 27-10-2023 933 keer bekeken

Begin

14-03-2024 om 00:00

Einde

15-03-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Industrial Studios, Gebouw HB, Westervoortsedijk 73, Arnhem

Op 14 maart 2024 organiseren FME, EMP-NL, Nedstack, ConnectR, TKI Nieuw Gas, TNO, en KIEMT het nationale waterstof maakevent gericht op elektrolysers en brandstofceltechnologie.

Over het event

De waterstofeconomie maakt Nederland mooier. Waterstof helpt onze klimaatagenda, zij brengt ons schone lucht, draagt bij aan onze energieonafhankelijkheid en brengt nieuwe bedrijvigheid met zich mee. Nederland is bovendien een van Europa’s koplopers in het ontwikkelen en vercommercialiseren van – voor de waterstofeconomie benodigde – sleutel technologieën.

De waterstofeconomie biedt dus kansen voor Nederlandse maak- en technologiebedrijven. Andersom biedt de maakindustrie Nederland kansen om haar koppositie te consolideren, om lastige beleidsdoelen mogelijk te maken en zelfs om middels export bij te dragen aan de realisatie van klimaatdoelen op een internationaal podium.
 
Hoewel de kansen evident lijken, is industrialisatie-succes niet vanzelfsprekend. In eerdere energietransitie markten is veel bedrijvigheid Nederland ontvlucht, zijn kansen onderbenut gebleven en zijn beloftevolle Nederlandse koplopers vaak niet in staat gebleken om uit te bloeien tot hun volle potentie.

De waterstofeconomie biedt nieuwe kansen en biedt deze in een nieuwe tijd; een tijd waarin het maakbedrijf gekoesterd wordt en waarin zowel brandstofcellen als electrolysers inmiddels zijn geoormerkt als ‘Strategic Net Zero Industries’ door de Europese Commissie.

Hoe zien die nieuwe kansen en bedreigingen er nu uit? Wat kunnen we samen bereiken en wat hebben wij daarvoor nodig? Deze vragen staan centraal tijdens dit event. Dit dag-lange programma onderzoekt de vraag: hoe maakt u het?

Voor wie?

Dit event is voor maak- en technologiebedrijven in de waterstofsector.

Meer weten?

Ga naar de website van FME voor meer informatie over het event en om je aan te melden.

Cookie-instellingen